[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Referentie Bruce geboren op 22 december 2009 en
Bijoux geboren 29 september 2010

Net als sommige andere mensen twijfelden wij over een hond of een kat. Honden zijn meestal aanhankelijk en op hun baasje gericht, katten vaak wat meer op zichzelf of hun fysieke omgeving. Met onze Pixiebob's hebben we hondjes in een kattenvermomming. Het meest bijzondere aan de Pixiebob vind ik dat ze je als "familie" (gaan) zien. Ze komen bij je zitten als je ergens zit, ze dagen je uit om te spelen, ze wassen je, ze gaan eten als jij eet, ze willen overal met je mee en ze doen je zelfs na. Bijoux aait me met een van haar voorpootjes over mijn gezicht als ze wil dat ik haar koppie aai en Bruce en Bijoux "praten" tegen je als ze iets willen. Ik denk omdat ze merken dat wij hen zo ook dingen proberen duidelijk te maken. Verder valt op dat ze snel leren, heel nieuwsgierig zijn, speels zijn en allemaal hele eigen karakters hebben.

In eerste instantie kunnen ze wat schichtig zijn naar vreemde mensen, maar als je hun vertrouwen hebt gewonnen, komen ze maar wat graag met je knuffelen. En ook bijzonder: “Ik heb nog nooit een Pixiebob een klauw zien uitslaan naar iemand die hen probeerde te aaien.” Iets wat ik andere katten wel eens heb zien doen. Tja, en de Pixiebob is gewoon heel erg mooi; het patroon in hun vacht, hun stevige bouw, de grote oren, de uitgesproken kop en natuurlijk de polyvoetjes en staarten in alle lengtes!

Wat mij opviel toen ik Linda voor het eerst benaderde voor een kitten was dat ze zich onderzoekend naar mij opstelde. Ik denk dat dat veel zegt over haar; ze is geen fokker die een kitten wil verkopen, maar een dierenliefhebber die een goed huisje zoekt voor haar kleintjes. Ze heeft alles voor haar dieren over (ook als ze al naar een nieuw baasje zijn verhuisd) en haar huis is heel schoon, zeker als je bedenkt dat ze meerdere katten heeft. Haar katten zien er goed uit en krijgen duidelijk ieder apart aandacht van Linda, wat je terug ziet in hoe de Pixie's op haar reageren. Haar dekkaters zitten ook niet in een apart hok buiten, maar leven een gewoon huisdierenleven in een gezin met ruimte in huis en vriendjes om mee te spelen. Linda heeft verschillende hele mooie Pixieboblijnen die ze zorgvuldig combineert en geweldige kittens voortbrengen.

Liefs,
Astrid


  
MajorTess' Bruce en Bijoux