[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Is het een hond? Is het een kat? Is het een bobkat? Het is een pixie-bob en hij heeft het allemaal!


Beste bezoeker,

Mijn naam is Linda, ik ben 43 jaar en woon in Voorburg, Nederland. In december 2004 kocht ik mijn eerste Pixie-bob. Haar naam is Vi tess van Cattery Far West in Frankrijk. Ik heb haar Money genoemd. Het is niet de eerste Pixie-bob in Nederland, maar toen ik mijn project startte, was ik nog de enige fokker in Nederland van dit ras.

Helaas is Money erg plotseling overleden. Ik heb hier veel verdriet van. Maar ondanks dit grote verlies heb ik later toch twee nieuwe katten geïmporteerd om mijn project door te laten gaan. Ze heten Squirrel en Brutus. Ik zal Money nimmer vergeten. Ze heeft nog drie prachtige kittens op de wereld weten te zetten.

Hoe ben ik tot dit ras gekomen? Ik las een interessant stuk over dit ras in de Nieuwe katten encyclopedie en een leuk artikel in het blad Majesteit (van een paar jaar geleden). Ik was gelijk verkocht. Wat mij het meest fascineerde was
dat dit ras wordt beschreven als "een hond vermomd als kat". Ze hebben het loyale karakter van een hond, het wilde uiterlijk met een stevige botstructuur van een bobcat en daarnaast toch een kalm en lief karakter.

6 april 2005 arriveerde mijn eerste mannetjes Pixie-bob in Nederland. Hij heet Major NO 1. Hij is helemaal overgevlogen vanuit Texas (USA). En op 3 februari 2006 zijn Brutus en Squirrel gearriveerd. Zij kwamen helemaal uit Iowa (USA). Maar als je een kijkje neemt bij onze pixiebobs zie je dat het hier niet bij gebleven is. Meer over deze unieke ervaringen lees je in mijn
dagboek. Ook lees je hier natuurlijk meer over al onze andere pixiebobs en hun nakomelingen. Als je even tijd hebt dan zou ik het erg leuk vinden als je iets in mijn gastenboek zou willen schrijven.
  
Pixiebobs in Holland!

Cattery MajorTess Pixiebobs