[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Yindee
Quincy
Referentie Yindee (geb. 5 september 2005) en Quincy (geb. 25 september 2006)

Onderstaand stukje schreef ik (Jolanda) al op 1 augustus 2006. Door drukke werkzaamheden kwam het er niet van om dit naar Linda te sturen.

Op dit moment is Yindee ruim anderhalf jaar oud en nog steeds gaat alles prima met haar. Ze gaat nu naar buiten en vindt het enig om vlinders en vliegjes te vangen. Gelukkig blijft ze meestal in de buurt en anders hebben wij haar favoriete speeltje om haar mee naar binnen te lokken.
Haar speelmaatje is nu Quibus geworden, een ragdoll van 5 jaar oud. Ook Thijs zijn moeder is inmiddels "gevallen" voor de pixiebobs en heeft uit een later nestje nu ook een pixiebob in huis Quincy genaamd. Quincy is ook superactief, maar een echte vrijkous want ze zit heel graag en lang op schoot.

In de tussentijd hebben wij altijd goed raad gehad van Linda als we haar eens belden met vragen over de katten. En nog steeds hebben we contact met Linda via de mail. Ook is ze langs geweest om te kijken hoe het met Yindee ging. We kunnen dan ook iedereen die op het punt staat een kitten aan te schaffen, aanraden deze bij Linda te kopen. Linda heeft veel verstand van katten en omdat ze er aardig wat heeft, heeft ze ook al veel zaken op medisch gebied van katten meegemaakt. Verder gaat Linda heel goed met haar katten om en je kunt haar altijd bellen mocht je vragen hebben.

Veel mensen zullen zich afvragen hoe je nu aan een pixiebob komt. Het is toch een heel apart en zelfs een zeldzaam ras zeker in Nederland. Bij ons ging het als volgt: we deden mee aan cursus kattengedrag en kregen hierbij het tijdschrift Majesteit in handen. Hier stond een artikel in over de pixiebob. Het karakter van de pixiebob sprak ons enorm aan (actief, kunnen zich goed alleen vermaken, intelligent, sterke band met de familie en niet bang) en we zijn toen gaan kijken op de site en hebben gemaild met de toenmalige fokkers, Gerdi en Linda. Toevallig heette zij ook Linda. Via deze Linda hebben wij onze eerste pixiebob gekocht, genaamd Yeti. Helaas heeft deze lieverd niet lang geleefd. Omdat we toch heel veel plezier aan Yeti hadden beleefd en we haar erg misten, ging ik weer kijken op de site en toen bleek er een andere fokster te zijn en dat was Linda van Mechelen. Met Linda heb ik heel veel mail contact gehad over het verlies van Yeti en Linda was erg begripvol en attent. Ze begreep ons verdriet heel goed omdat ze zelf een kat (die ook nog jong was) verloren heeft. Gelukkig kreeg ze na een aantal maanden een nestje en konden we naar de kittens gaan kijken. Linda heeft ons heel hartelijk ontvangen en we konden vrijblijvend kijken naar de schattige kittens. Ik vind het heel goed dat je vrijblijvend kunt kijken bij Linda en tot niets verplicht bent. Haar huis was heel netjes, goed schoon en opgeruimd. Linda gaat heel liefdevol met de katten om en het is haar beslist niet om geld te doen. We hebben toen kitten 2 gekozen die nu Yindee heet.

Kort voordat we Yindee gingen ophalen kregen we het slechte nieuws dat het heel slecht ging met Money (de moeder van Yindee) en dat ze aan HCM leed. Wat heel goed van Linda was dat ze ondanks al haar verdriet ons vrij liet om van de koop af te zien. Maar als je eenmaal voor een kitten gekozen hebt, zie je niet meer van de koop af. Bij Linda kunnen we dan ook terecht mocht er onverhoopt een erfelijke ziekte blijken. Inmiddels is Yindee helemaal opgenomen in ons huis, ze is vriendjes met alle (3) andere katten. Met mensen kan ze ook goed omgaan, ze is helemaal niet bang als er mensen langskomen en dat ondanks haar kleine postuur. Ze is zelfs een beetje stoer. Verder is ze heel actief en kan zichzelf goed vermaken. Ze heeft toch nog wat eigenschappen van een "wilde" kat. Zo vindt ze het bijvoorbeeld erg leuk om zelf haar eten bij elkaar te zoeken in de gootsteen en wil ze graag naar buiten. Naast al haar activiteiten vindt ze het ook erg gezellig om bij je op schoot te liggen of onder een fleece te kruipen. Kortom we zijn heel blij met haar. Hierbij willen we Linda nogmaals bedanken voor de goede verzorging en socialisering van de kittens. Ook willen we haar heel veel succes wensen met de nieuwe pixies en het nestjes, Linda en Gerrit verdienen dit echt!

Thijs en Jolanda

MajorTess' Yindee en Quincy