[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Referentie Katmandu (geboren op 22 oktober 2007)

6 februari 2008

Als kattofiel dat ik ben, stroop ik alle sites af op zoek naar nieuwe wetenswaardigheden over katten en verder alles wat met katten te maken heeft. Wij hebben er een aantal in huis en die hebben een bijzondere plaats binnen ons gezin dat afgezien van nog veel meer dieren ook uit een vader moeder en twee kinderen bestaat. Een jaar of wat geleden, ik weet niet meer precies wanneer, kwam ik een keer op de site van Linda terecht. Nadat ik alles had gelezen en via de links bij allemaal andere sites terechtkwam, heeft de Pixie-bob nog een tijd in mijn gedachten rondgespookt om vervolgens weer vergeten te worden.

Op een gegeven moment kwam ik per ongeluk weer op Linda's site terecht en ik dacht 'O ja, dat is die gave gespierde kat weer.' 'Fantastisch zo een dier, daar wil ik meer van weten', dus heb ik contact opgenomen met Linda. Toen was ik nog helemaal niet van plan er eentje aan te schaffen, goedkoop zijn ze namelijk niet, maar ik was nieuwsgierig geworden naar die gave stoere kat. Maar beetje bij beetje groeide het besef dat ik er wel degelijk eentje aan zou gaan schaffen. Ook al had ik een afspraak met mijn man dat we een limiet aan het kattenbestand zouden stellen.

Tot ons grote verdriet gingen de twee dierbaarste katten van mij dood. En dat allemaal terwijl ik al in de molen zat van onze Katmandu. Linda, ook een kattofiel, heeft me heel goed kunnen opvangen en daar ben ik haar nog dankbaar voor. Als geen ander weet zij wat het is om een vriendschap te hebben met een kat en hoe het is om het dier te verliezen. Dat viel me op bij Linda, want ik had nog een cattery benaderd en die bleek nogal schaars met informatie maar vroeg het hemd van het lijf. Linda weet waar ze over praat. Ze houdt oprecht van de katten en dat trekt natuurlijk andere kattengekken aan, zoals ik.

Met Linda kun je vrijblijvend informatie vragen en ze is bereid om daar ver mee te gaan. Ze geeft tips, informatie, koopt soms dingen voor je waarvan ze zeker is dat het van goede kwaliteit is om er maar voor te zorgen dat " haar kittens" ook de juiste verzorging krijgen.

Nu wij Katmandu al een tijdje in huis hebben, kan ik wat meer vertellen over haar en haar gedrag/karakter. Een aantal andere rassen hebben wij al in huis, maar wat ons opvalt aan dit ras is de directe aanhankelijkheid naar ons, de vriendelijkheid, de bravoure die ze heeft en de interactie met ons en de andere dieren. Zelfs tegen de grootste leiderkater blaast ze. Dat noem ik lef hebben. Hij haalt als het ware zijn schouders op en negeert haar, maar toch vind ik dat heel dapper van haar. Ik vind haar mooier en mooier hoe langer we haar hebben. Ze is dikke vrienden geworden met onze andere kitten en ze spelen en springen het huis door.

Naarmate de tijd verstrijkt kan ik zeggen dat het een kat is dat het heel goed doet bij andere gezinsleden of het nu om dieren of mensen gaat. Ik denk persoonlijk dat ze niet gelukkig zal zijn als ze enig dier is tenzij het baasje veel tijd voor hem/haar heeft. Ik krijg de indruk dat dit haar heel verdrietig zal maken. Maar daarentegen is ze een ras dat heel goed met andere dieren kan samenleven. Een echt gezelschapsdier dat ook graag op schoot komt liggen, met je mee zal lopen, op je bed gaat liggen, tegen je 'praat' en je troost. Dit ras vind ik echt een prachtras en als ik weer wat centjes zou kunnen sparen, wij hebben immers nog heel veel meer dieren en dat kost geld, dan zou ik er direct weer voor gaan, en wel bij Linda, omdat ik bij haar een heel goed gevoel heb overgehouden.


Groetjes,

Renate en familie
MajorTess' Katmandu