[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Referentie Storm (geboren 22 oktober 2007)

Afgelopen jaar in juli hadden wij (Sara en Remco) een barbecue met een aantal vrienden. Als echte dierenliefhebbers hadden het weer eens over katten. Mijn vriend Remco is helemaal gek op grote katten en we keken dan ook vaak naar Noorse boskatten en Maincoons op het internet. Totdat een vriendin van ons het over de PIXIE-BOB had. We dachten eerst dat ze een grapje maakte, want wat was een pixie-bob? Nooit van gehoord of over gelezen! Dus s' avonds gelijk het internet op en zoeken naar de pixie-bob. We hadden meerdere sites bekeken en vonden de site van Linda gelijk leuk. Alles wordt er goed beschreven en je merkt dat ze een echte katten liefhebber is.

De weken erna hebben we er over nagedacht en besloten dat we er toch heel graag eentje wilden hebben. Dus hebben we Linda gebeld om informatie te vragen over het hoe en wat. Ze heeft ons heel goed geïnformeerd en we hebben toen gelijk een afspraak gemaakt om een keertje te komen kijken. Ze had op dat moment een zwangere poes Maya genaamd.

De eerste keer dat we bij Linda op bezoek kwamen hebben we een hele rondleiding door het "katten paradijs" gekregen. Alles was netjes schoon en alle katten zagen er goed en verzorgd uit. Een super groot en leuk huis om je als kat heerlijk te kunnen verstoppen en helemaal uit je dak te kunnen gaan. Veel mandjes en krappalen om te kunnen spelen en slapen.

Het duurde nog een paar weken eer dat Maya moest bevallen en we hoopten zo op een mannetje met een lange staart. We hadden de tweede keus en Viv had de eerste keus. Zij wilde ook graag een mannetje. Dus dat was heel veel duimen en hopen dat er op zijn minst twee mannetjes bij zouden zitten.

Op 22 oktober 2007 werden de kittens geboren.  2 mantjes en 4 vrouwtjes! Bijna allemaal met lange staart op 1 vrouwtje na. Dus we waren helemaal in de wolken.

Linda stuurde regelmatig foto's en mailtjes om te laten weten hoe het met de kittens ging en we volgden de ontwikkelingen verder op haar website. Toen de kittens 4 weken oud waren, zijn we op kraambezoek geweest. Alle 6 de kittens maakten het super en groeide goed. Ze zagen er allen mooi uit en leken sprekend op elkaar. Dus we hadden geen voorkeur voor een van de mannetjes. Het werd gewoon een van de twee en ze waren allebei even leuk en mooi voor ons.

Een paar weken later werd bekend dat wij kitten nummer 4 kregen. Viv had inmiddels kitten nummer 6 gekozen en Chaplin genoemd. En nu werd het tijd voor ons om een naam te verzinnen. We kwamen op Storm omdat we die naam allebei heel erg leuk vinden. Na negen weken zijn we weer komen kijken en nu zag je ze echt veranderen. De trap op en af rennen en veel kattenkwaad uithalen. Heel toevallig ging Storm constant bij mij op schoot liggen alsof het voorbestemd was.

Het duurde nu nog 4 weekjes en dan zou Storm bij ons komen wonen. Ik (Sara) werd erg zenuwachtig en 'broeds'. Dus het hele huis werd vanonder tot boven schoon gemaakt. 19 januari was de dag! Die dag mochten wij onze Storm gaan halen. Mandje gekocht en hup naar Voorburg. Een reis van maar drie kwartier en daar waren we! Eerst nog gezellig gebabbeld met Linda en lekker met Storm geknuffeld en toen gingen we naar huis. Linda had ons een heel mooi pakketje meegegeven met informatie/foto's/voer/speeltjes en een boek samengesteld over de pixie-bob. De terugreis ging heel goed. En toen we thuis kwamen, hebben we hem kennis laten maken met onze drie andere katten. Die vonden hem allemaal één voor één helemaal te gek en wilden graag met hem spelen. De eerste nacht heeft hij bij ons geslapen. Saampjes onder de dekens. En daarna heeft hij zijn eigen slaapkamer gekregen.

Twee dagen later heeft hij onze hond voor het eerst leren kennen. Ik wist niet hoe hij zou reageren, want Storm had nog nooit een hond gezien. Tijdens de eerste ontmoeting met onze hond leek hij wel op een hysterische eekhoorn (hahahaaha)! Zijn staart werd wel tien keer zo dik! Maar de dag erna was het alsof ze elkaar al jaren kenden. Storm is nu alweer 5 maanden oud en groeit flink door. Hij maakt aparte stemgeluiden, is onwijs lief, speels en zo ontzettend slim. Hij knuffelt graag met ons en de rest van de katten, vindt kinderen helemaal geweldig en loopt als een klein tijgertje door het huis. Hij kan propjes apporteren en gaat de hele dag naar buiten in onze kattenren. Iedereen die op bezoek komt, vindt hem geweldig en mooi. En wij zijn zo trots op hem en nog elke dag helemaal in de wolken van onze Storm.

Groeten Sara en Remco
en Linda heel erg bedankt voor onze kleine Storm. Het is echt een wondertje!


  
MajorTess' Storm