[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
6 oktober 2009
Op 4 oktober omstreeks 23.00 uur - nog net op dierendag - is Millie bevallen van 1 kitten. Op 5 oktober rond 3.30 uur bracht Millie nog een kitten ter wereld. Helaas had dit tweede kitten een open gehemelte en moest ik dit kitten direct in laten slapen. Om 8.30 uur stond ik dan ook op de stoep van de dierenarts. Ik vind dit soort dingen heel erg, maar ik wist dat dit kon gebeuren. Dit is dan ook het laatste nestje tussen Millie en Brutus. Aan wie dit ligt – aan Millie – aan Brutus – combinatie van beiden -  weet ik niet. Daarnaast komt dit vaker voor bij kittens net als bij mensen. Maar bij een kitten kan je niet veel doen. Als het gat te groot is, kan je het niet dichtmaken. Als het gat klein is, dan zou je tot een bepaalde leeftijd meerdere keren per dag sonde voeding moeten geven. Dit is voor mij – en ik denk velen van ons - niet te doen. Ik werk er ook nog fulltime naast.

Ik heb besloten om dit katertje zelf te houden en daarmee Brutus met pensioen te laten gaan. Millie en Brutus geven - ondanks de kittens met open gehemelte - prachtige kittens. Dit mannetje is dan ook een plaatje. Hij heeft een showlengte staartje en een mooie kleur en vachtpatroon. Ook over het gewicht hoef ik niet te klagen. Gisterochtend – 5 oktober - woog dit kleintje 130 gram en hedenmorgen 139 gram. Wat hij ons zal schenken in de toekomst is een kwestie van afwachten. Nogmaals het is vaak een combinatie van meerdere factoren. Je weet het pas als je een bepaalde combinatie geprobeerd hebt. Wat ik wel sneu vind, is dat hij geen broertje(s) of zusje(s) heeft om lekker tegenaan te liggen en te spelen (als hij wat ouder is). Omdat kittens zich zelf niet warm kunnen houden en mams ook af en toe aan de wandel gaat, heb ik een kruik in de doos gelegd. Hij kruipt hier dan ook lekker op. Moeder en kitten maken het goed. Ik moet nog wel een leuke naam bedenken voor dit katertje.

Verder heb ik nog goed nieuws voor diegenen die eigenlijk gehoopt hadden op een pixiebob kitten. Zowel Macy en Maya zijn gedekt door Major. Maya zal – als alles goed gaat - rond 25 november kitten(s) verwachten en Macy rond 8 december. Het zullen waarschijnlijk geen grote nestjes worden, want ik heb de dekkingen zelf in de hand gehouden en dus beperkt. Ik moet eerlijk zijn, dat ik liever kleine nestjes heb. Dit is beter voor de moeder en rustiger voor mij;-).
Hierbij alvast een paar foto’s van Millie en haar kitten. Erg schattig toch?!
  

25 augustus 2009
Het ziet er naar uit dat Millie zwanger is. Haar tepeltjes zijn groot en roze. Nu duimen dat alles goed gaat. Ik kijk er weer zo naar uit!!

 

Meer over onze katten en kittens lees je in mijn dagboek.
Kitten van Millie en Brutus geboren op 4 oktober 2009