[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Kitten 2 Bikkel mannetje kort staartje
Verkocht aan Mireille en Rene
  
Kitten 3 Emmeth Floyd mannetje kort staartje poly
Verkocht aan Yvonne en Jack
Kitten 1 Bijoux vrouwtje kort staartje poly
Verkocht aan Astrid en Arjen
2 oktober 2010
Macy en de kittens doen het goed. Bijgaand foto's van de kittens afzonderlijk. Helaas is de foto van kitten 1 niet zo goed gelukt. Ik doe een volgende keer wel een nieuwe poging. Ook heb ik weer een gewichtenlijstje gemaakt. Zoals je kan zien zijn ze allen aangekomen.
29 september 2010
Na veel stress is Macy gisteren - via een keizersnede - bevallen van 3 mooie en gezonde kittens. 2 katertjes en 1 vrouwtje. Zoals het er nu uitziet hebben 2 kittens een showlengte staartje en 1 mannetje een ¾ lengte staartje (al twijfel ik of deze ook niet showlengte is). Dit weet ik pas zeker als ze wat groter zijn.
Vrouwtje poly kort staartje 141 gram
Mannetje showlengte of ¾ staartje 139 gram
Mannetje showlengte (tot de hock) poly 125 gram

Vanaf vrijdagavond ben ik bij Macy gaan slapen in de kittenkamer om alles goed in de gaten te houden. Nou ik heb hier goed aan gedaan. Maandagavond verloor Macy al wat bloed. Ik dacht dus dat ze zou gaan bevallen. Maar nee. De volgende ochtend belde ik de dierenarts hierover en die stelde me gerust dat bloedverlies vóór de bevalling wel vaker voorkomt. Zolang haar vliezen nog niet gebroken waren, zal ze ook geen weeën krijgen. En wat belangrijk was, ze voelde zich verder goed. At goed, dronk goed en was zeer levendig. Maar desondanks bleef ik ongerust. Mijn intuïtie zei mij dat deze bevalling niet hetzelfde zou verlopen als ik gewend ben. Woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur had Macy duidelijk persweeën die elkaar snel opvolgede, maar rond 17.00 uur kwam er nog niets. Ik zag noch kop noch staart. Dus weer bellen en als er over een ½ uur nog niets verscheen dan moest ik met spoed naar de dierenarts. En ja, hoor nog niets…. Dus met een poes met weeën naar de dierenarts. Hennie heeft mij gelukkig gereden opdat ik Macy kon aaien onderweg. Aldaar voelde de dierenarts niets in haar vulva dus ze kon direct blijven voor een keizersnede. Ik had niet veel hoop meer op leven, maar gelukkig kreeg ik als snel het verlossende telefoontje dat alle kittens nog in leven waren en dat de baarmoeder van Macy verder niets mankeerde. Er heeft blijkbaar 1 kitten in stuit gelegen en Macy kon dit kitten niet haar geboortekanaal doorkrijgen. Ik ben zo blij dat ik haar continu in de gaten heb gehouden. En al helemaal blij dat het zo goed is afgelopen en dat de kittens in leven zijn! Ook had ik er geen drie verwacht. Ze was namelijk niet dat dik. Nu bleken deze drie kittens aan 1 kant te zitten. Dus dat scheelt ook weer littekenweefsel. Ja, eind goed al goed. Vanavond slaap ik weer met een gerust hart bij mijn partner op onze slaapkamer.

Bijgaand een paar foto’s van Macy met haar kittens en de kittens afzonderlijk. Ik ga nu zelf lekker bijkomen van de stress en genieten van mams en kittens nadat ik klaar ben met mijn site updaten.
  
Meer over onze katten en kittens lees je in mijn dagboek.
Kittens Macy geboren 29 september 2010