[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Verkocht aan Hilly en Jan uit Volendam
Kitten 2 Simba
Kitten 1 Skyler
Verkocht aan Erwin en Nadia uit Leeuwarden
Verkocht aan Tammo en Maggie uit Den Haag
Kitten 3
5 mei 2008

Gisterochtend is kitten 2 helaas overleden. Ook haar probeerde ik bij te voederen omdat ze was afgevallen, maar dit lukte niet. Ze blies belletjes en het kwam ook bij haar via haar neusje weer naar buiten. Ik had dit niet verwacht. Wel weet ik dat open gehemeltes wel vaker voorkomen, maar twee kittens tegelijk.... Ze is inmiddels begraven naast kitten 5. Wat vind ik dit naar zeg. Daarentegen doen de drie overgebleven kittens het uitstekend. Ik ga vanaf nu mijn aandacht dan ook op hen richten. Moeders maakt het gelukkig prima. Ook zij richt zich op de overgebleven kittens.

Door het overlijden van deze twee kittens, ga ik vanaf nu de overgebleven kittens kittens 1, 2, en 3 noemen. Dit om het voor mijzelf makkelijker te maken. Nog even voor de volledigheid. Kitten 1 is en blijft kitten 1 en is een vrouwtje met een mooi kort krulstaartje. Kitten 2 was voorheen kitten 3 en is een rumpy mannetje. Kitten 3 was kitten 4 en is een langstaart mannetje.

Ze zijn alle drie enorm gegroeid in de eerste dagen van hun leventje. Ik ga voor jullie weer een gewichtenlijst bijhouden zodat jullie de groei kunnen volgen. Vandaag heb ik nog een paar nieuwe foto’s van ze gemaakt. Ook hierop kun je de groei goed zien. Verder wil ik Hennie nog bedanken voor haar hulp de laatste dagen. Zowel tijdens de bevalling als bij het afscheid nemen van de twee kleintjes die het niet hebben gehaald.
3 mei 2008 vervolg...

Ik heb slecht nieuws....Met kitten 2 gaat het niet goed. Dat merkte ik zojuist met bijvoederen. Zij is afgevallen en dus wou ik haar KMR melk geven. Nu zie ik dat ook zij moeite heeft om voedsel op te nemen. Ook zij gaat bubbels maken en snotteren. Maar bij de dierenarts konden we niets zien aan het gehemelte. Pas na de euthanasie van kitten 5 konden we dieper in het bekje kijken en zagen we dus twee kleine gaatjes. Eentje links en rechts in het zachte deel van het gehemelte. Dus wellicht konden we dit ook niet gelijk waarnemen bij kitten 2. Want ook kitten 2 hebben we goed onderzocht. Ik kan het in ieder geval voor nu niet zien....Hoop echt dat ze geen open gehemelte heeft....maar ben bang van wel. Het staartje ziet er beter uit, maar dit is dus veel erger. Ik ga haar nog proberen bij te voederen dit weekend en als ze maandag nog niet is aangekomen, dan zal ik ook haar in moeten laten slapen. Ik ben hier helemaal kapot van. Dit is zo'n nadeel van fokken....

Kitten 4
Kitten 3
Kitten 2
Kitten 1
3 mei 2008

Gisteren (2 mei) is Millie bevallen van 5 kittens zoals op de echo te zien was. De bevalling is goed verlopen al heeft ze wel pijn gehad. Zeker bij het eerste kitten. Een kitten (kitten 5) heeft het helaas niet gehaald. Zij had een open gehemelte en moest worden ingeslapen. Ze kon niet drinken en alles wat ze dronk kwam haar neusgaten weer uit. Daarnaast had ze het zo benauwd omdat het beetje melk wat zij binnen kreeg in haar luchtpijp terechtkwam en zo ook nog eens haar longen vulde. Ik ben met haar en kitten 2 naar de dierenarts gegaan. Samen hebben we besloten dat het beter was kitten 5 uit haar lijden te verlossen. Kitten 2 had ik meegenomen omdat zij een bloedblaartje heeft op het puntje waar haar staartje hoort te zitten. Ook dit heb ik laten controleren. Zoals het eruit ziet, komt het goed. Het is in ieder geval geen open ruggetje. Maar desondanks houd ik mijn vingers gekruist. Het lastige is dat ik dit nog niet eerder heb meegemaakt en hier dus geen ervaring in heb. Wat ook een probleem is, is dat moeders de kinders wast. Zo gaat het blaartje steeds open. Dit is het nadeel van fokken met een rumpy kater. Je loopt zo het gevaar op open ruggetjes. Daarom match ik Brutus alleen met een langstaart vrouwtje. Maar Brutus zijn genen zijn wat de staartjes betreft toch een beetje dominant.

Zoals het er nu uitziet, zijn het allen vrouwtjes. Maar ik zal dit later nog een keer bekijken en bevestigen.
Kitten 1 116 gram (kort staartje met een krul)
Kitten 2 107 gram (rumpy)
Kitten 3 118 gram (rumpy)
Kitten 4 130 gram (lang staartje)

Hierbij een paar foto’s van vandaag en gisteren. Moeders wil nu al niet meer in de doos liggen. Ze ligt er liever naast in de bench.
28 maart 2008

Vandaag hebben Hennie en ik een echo laten maken van Millie haar buikje. En ik stond versteld! Millie blijkt 5 kittens te dragen! Allen in goede gezondheid. Alle hartjes klopten zogezegd. Alleen ik blijk me vergist te hebben in het aantal weken dat ze zwanger is. Volgens de arts is ze al ruim 5 weken zwanger. Dus dat betekent dat ze eind april zal bevallen. Ik ben heel benieuwd wat de combinatie Millie en Brutus ons zal brengen (korte en/of lange staartjes). Zo spannend. Ik heb gelijk een paar foto’s genomen van de echo. Je kan er al echt een volledig kitten in zien. Zo schattig! Nog even en dan is het zover.....
Kittens 2 mei 2008